Terenuri eliberate de garaje transformate în parcări

Terenurile eliberate de construcțiile provizorii care strică imaginea orașului sunt transformate în parcări, în avantajul întregii comunități.

Terenuri eliberate de garaje transformate în parcări


Zonele rezidențiale sunt reconfigurate constant pentru ca spațiul urban să fie utilizat cât mai eficient. Terenurile eliberate de construcțiile provizorii care strică imaginea orașului sunt transformate în parcări, în avantajul întregii comunități.

Pe strada Viorelelor din cartierul Poarta 6, porțiunea carosabilă eliberată de garaje a fost reamenajată prin lucrări de pregătire a suprafețelor și asfaltare. Pentru a crește rezistența căii de rulare, s-au turnat două straturi de asfalt, binder și uzură.
Pe același tip de amplasament au fost create noi locuri de parcare pe bulevardul 1 Mai Vechi, la intersecția cu aleea Timonei. Reamenajarea suprafeței carosabile s-a extins și pe terenul delimitat de blocurile PM3 și C4.
Primăria Municipiului Constanța continuă să identifice amplasamente pe care se pot amenaja parcări rezidențiale. În cartierul Baba Novac, se construiește o parcare pe aleea Poet Alexandru Gherghel. Infrastructura terenului este consolidată, în etapa premergătoare asfaltării.

De asemenea, echipele Confort Urban intervin cu utilaje pentru refacerea suprafețelor pe strada Farului, la intersecția cu strada Docherilor, unde se va amenaja o parcare în locul garajelor demolate.
Spațiile destinate parcării autovehiculelor vor putea fi rezervate de locuitorii din zonă pe platforma online https://parcari.primaria-constanta.ro.