Zile decisive pentru români. Noul val de relaxare prevăzut inițial pentru 1 iulie ar putea fi amânat

Noul val de relaxare, prevăzut inițial pentru 1 iulie, s-ar putea amâna. Această opțiune este pe masă, din cauza numărului mare de îmbolnăviri din ultima perioadă

Zile decisive pentru români. Noul val de relaxare prevăzut inițial pentru 1 iulie ar putea fi amânat


Noul val de relaxare, prevăzut inițial pentru 1 iulie, s-ar putea amâna. Această opțiune este pe masă, din cauza numărului mare de îmbolnăviri din ultima perioadă.

Ministrul Sănătătții a afirmat că nu se poate vorbi de măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie.
În măsura în care vom avea o evoluţie normală, la fel cum previzionăm cu o creştere uşoară a numărului de cazuri, mergând spre cea de-a doua săptămână cu o scădere a numărului de cazuri, ne gândim ca după 1 iulie să avem şi celelalte măsuri de relaxare. Nu putem vorbi despre aceste măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie, când vom face şi evaluarea săptămânală şi la cele 14 zile a ultimelor măsuri de relaxare pe care le-am acordat. Orice măsură de relaxare are şi o asumare a creşterii numărului de cazuri. Această creştere trebuie să fie una progresivă uşoară de la o zi la alta, nu o creştere exponenţială. În măsura în care urmărim fiecare caz în parte, urmărim fiecare focar, anchetă epidemiologică, putem gestiona şi locaţia sau focarul care este în constituire.
În măsura în care nu avem o creştere exponenţială, putem controla atât medical, cât şi epidemiologic această evoluţie (…) şi putem gestiona. Nu suntem în acest moment în acea situaţie în care să gândim că la 1 iulie toate sunt închise şi nu vor mai fi măsuri de relaxare”, a arătat ministrul Tătaru.
Potrivit acestuia, România se află pe o curbă descendentă în ceea ce priveşte cazurile noi de coronavirus.