A treia rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia s-a încheiat cu mici schimbări pozitive privind coridoarele umanitare

A treia rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia a produs mici schimbări pozitive în ceea ce privește asigurarea coridoarelor umanitare, spune purtătorul de cuvânt al delegației ucrainene, Mihail Podoliac.

A treia rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia s-a încheiat cu mici schimbări pozitive privind coridoarele umanitare


A treia rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia a produs mici schimbări pozitive în ceea ce privește asigurarea coridoarelor umanitare, spune purtătorul de cuvânt al delegației ucrainene de negociere, Mihail Podoliac.

A treia rundă de discuții s-a încheiat. Mici schimbări pozitive pentru a îmbunătăți logistica privind coridoarele umanitare”, a scris oficialul ucrainean pe Twitter, potrivit Interfax.
Într-o declaraţie video, acesta a menţionat de asemenea că vor continua discuţiile asupra unui armistiţiu.
La rândul său, negociatorul rus Vladimir Medinski a estimat că este prea devreme pentru a vorbi despre ceva pozitiv după această nouă rundă de negocieri.
Cele două tabere implicate în război după invazia Rusiei în Ucraina conveniseră joi seara, la a doua rundă de negocieri, crearea de culoare umanitare pentru evacuarea populaţiei în sectoarele unde se duc lupte şi un armistiţiu temporar în respectivele zone, dar acest acord nu a putut fi pus în practică şi cele două părţi s-au acuzat reciproc pentru nerespectarea celor convenite.
Negocierile desfăşurate luni au avut loc la Belovejskaia Puşcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ţinut şi a doua rundă de negocieri. Conform agenţie Interfax, pe agenda discuţiilor sunt trei grupuri de teme majore, respectiv soluţionarea politică a conflictului, aspectele umanitare şi chestiunile militare.