Brazilia, eliminată dramatic de Croația după loviturile de departajare

Brazilia a fost eliminată de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Croația merge în semifinale după ce s-a impus la loviturile de departajare, scor 4-2.

Brazilia, eliminată dramatic de Croația după loviturile de departajare


Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, a învins formaţia Braziliei cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, vineri, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri.

Neymar a deschis scorul în primul minut al prelungirilor cu un șut puternic, după o acțiune construită tot de el.
Croații au egalat în minutul 117 după o acțiune de contraatac. Nou intratul Orsic i-a pasat în centrul careului lui Petkovic, al cărui șut deviat l-a învins pe Alisson.

La loviturile de departajare Livakovic a apărat şutul lui Rodrygo, iar Marquinhos a trimis în bară, în timp ce pentru croaţi au înscris Vlasic, Majer, Modric şi Orsic. Pentru brazilieni au transformat Casemiro şi Pedro.

Echipa Braziliei a atins cel puţin sferturile de finală al ultimele sale opt Cupe Mondiale, cucerind trofeul în 1994 şi 2002 (finală în 1998).

În cinci meciuri jucate în Qatar, Croaţia are doar o victorie în 90 de minute, 4-1 cu Canada, remizând cu Maroc şi Belgia, înainte de a trece de Japonia la loviturile de departajare (considerat meci egal).
Croaţia a câştigat toate meciurile care au avut lovituri de departajare la Cupa Mondială, învingând Danemarca (optimi), Rusia (sferturi) în 2018, Japonia (optimi) şi Brazilia (sferturi) în 2022, condusă de inepuizabilul Luka Modric (37 ani).
Croația va juca în semifinale împotriva învingătoarei din partida Argentina-Olanda, care începe de la ora 21.00.