Cîțu: Mulțumesc personalului medical din România și Franța care a acționat în mod solidar pentru a salva vieți omenești

Premierul Florin Cîțu a transmis cu prilejul Zilei Naționale a Franței, un mesaj de mulțumire pentru medicii români din Franța care au depus eforturi în contextul pandemiei de COVID-19

Cîțu: Mulțumesc personalului medical din România și Franța care a acționat în mod solidar pentru a salva vieți omenești


Premierul Florin Cîțu a transmis miercuri, la recepția oferită cu prilejul Zilei Naționale a Franței, un mesaj de mulțumire pentru medicii români din Franța care au depus eforturi în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a salva vieți omenești.

“Marcăm împreună 14 iulie, o zi de încărcătură istorică deosebită, un moment de sărbătoare a națiunii franceze și în același timp un moment de celebrare a drepturilor omului, a democrației și a libertății. Parteneriatul strategic dintre țările noastre rămâne un reper al prosperității și als ecurității noastre comune în spațiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune pe care le împărtășesc România și Franța.
Salut faptul că foaia aferentă parteneriatului a fost actualizată la finalul anului trecut. Legăturile noastre de prietenie și solidritate au fost testate și în perioada crizei generate de pandemia de COVID-19 care a afectat Europa și lumea întreagă.
În acest context, aprecize dorința domanei ambasador de a pune sărbătoarea de astăzi sub semnul unui omagiu adus personalului medical și de îngrijire din prima linie în lupta cu COVID-19. Aș vrea să mulțumesc și eu personalului medical din România și din Franța care a acționat în mod solidar pentru a salva vieți omenești. Salut contribuția deosebită a medicilor români din Franța la acest efort comun extraordinar”.
Cîţu a menţionat că, în primul semestru al anului viitor, Franţa va prelua preşedinţia Consiliului UE. "Va fi un moment crucial pentru refacerea şi repornirea societăţilor şi economiilor noastre", a afirmat acesta. El a arătat că pandemia a scos în evidenţă importanţa coordonării la nivel european în gestionarea mai rapidă şi eficientă a crizei generate de coronavirus.
România este pregătită să lucreze în acest sens şi să sprijine viitoarea preşedinţie franceză pentru obţinerea de beneficii concrete pentru toţi cetăţenii europeni, inclusiv prin concretizarea Uniunii sănătăţii, a adăugat şeful Executivului.