Cîțu: Orice politician azi care-și permite să nu facă reformele fură banii românilor din buzunar

Fostul premier, Florin Cîțu a declarat că România are la dispoziție 30 de miliarde de euro gratis, prin PNRR, iar politicienii care nu fac aceste reforme practic fură acești bani de la români.

Cîțu: Orice politician azi care-și permite să nu facă reformele fură banii românilor din buzunar


Fostul premier, Florin Cîțu a declarat că România are la dispoziție 30 de miliarde de euro gratis, prin PNRR. Dar trebuie să facă niște reforme care nu-i sunt doar utile, ci absolut vitale: reforma pensiilor, a salarizării și a administrației publice.

Cîțu a subliniat că politicienii care nu fac aceste reforme practic fură acești bani de la români.
„PNRR are reforme vitale pentru România. Iei 30 de miliarde de euro gratuit, dar trebuie să faci reforma pensiilor, care asigură – nu cum spune propaganda PSD – asigură sustenabilitatea unui sistem de pensii care e în colaps în câțiva ani. Când decrețeii vor ajunge la pensie, atunci se poate produce declicul. Cei care cotizează vor fi mai puțini decât pensionarii. Reforma pensiilor e vitală pentru România. Nu vorbesc aici despre cât trebuie să primească cineva pensie sau nu, vorbesc de un sistem care trebuie așezat pe principii clare, ca să nu colapseze. Reforma salarizării în sistemul public, care trebuie făcută de 30 de ani. Trebuie făcută legătura clară dintre performanță și venit. Și ne ajută și Comisia Europeană. Și e reforma foarte importantă a administrației publice, care înseamnă un stat mai suplu, eficient. Digitalizare înseamnă multe lucruri”, a declarat Florin Cîțu la B1TV.
Cîțu a mai declarat că politicienii care nu fac reformele lasă românii fără banii din PNRR.
„E adevărat, nu le-am făcut cât am fost acolo, dar le-am băgat în PNRR. E o condiție peste care nu trebuie să treci dacă vrei să iei 30 de miliarde. Eu nu cred că un politician în România, azi, își permite să nu facă aceste reforme. Înseamnă că el fură banii românilor din buzunar. Sunt 30 de miliarde pe care noi îi avem în buzunar. Banii vin sunt la BNR, dar nu poți să-i folosești că n-ai reforme, n-ai facturi. Am avut un avans în decembrie anul trecut. Orice politician azi care-și permite să nu facă reformele fură banii din buzunar”, a precizat Florin Cîțu.