Cîțu: Salariul minim va crește cu 11 la sută, putem să scădem TVA-ul IMM-urilor

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat că această creștere economică se va resimți în buzunarele românilor, care ar putea primi salarii mai mari din 2022.

Cîțu: Salariul minim va crește cu 11 la sută, putem să scădem TVA-ul IMM-urilor


Premierul interimar Florin Cîțu a declarat că această creștere economică se va resimți în buzunarele românilor, care ar putea primi salarii mai mari din 2022. Liberalul a mai spus că analizează soluțiile de temperare a prețurilor mari la energie și Guvernul ia în calcul ca, pe o perioadă de 6 luni, să reducă TVA la energie, de la 19% la 5%, pentru IMM-uri.

„Perspectiva de stabil arată că suntem foarte aproape de momentul în care toți romanii vor simți şi beneficiile creşterii economici. Înseamnă dobânzi mai mici, împrumuturi mai ieftine, că nu ne aşteptăm la derapaje ale inflaţiei sau alte probleme şi crize. Acest an a fost cel în care am spus că stabilizăm economia. Deja este o decizie pentru anul viitor să creștem salariul minim cu 11%. Am venim cu măsuri pentru amânarea facturilor la energie. Vom discuta despre măsuri care să reducă povara asupra cetățenilor, despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului pentru anul viitor. Toate țările am trecut prin criză anul trecut, dar România e țara care își revine cel mai mult. Bunăstarea se simte deja, se vede în investiție, ne permitem să creștem salariul minim fără să creăm dezechilibre majore. Dacă nu am fi avut resurse suplimentare, alocările  suplimentare din sănătate ar fi dus la creștere deficitelor… Putem să scădem TVA-ul IMM-urilor la 9 %”, a spus premierul.