Dan Barna: Practic, PNRR ne obligă să reușim. PNRR nu lasă pe nimeni în urmă

Vicepremierul Dan Barna a declarat, miercuri, la prezentarea PNRR, că acest program ne obligă să reuşim, fiind "gândit să nu lase pe nimeni în urmă".

Dan Barna: Practic, PNRR ne obligă să reușim. PNRR nu lasă pe nimeni în urmă


Vicepremierul Dan Barna a declarat, miercuri, la prezentarea PNRR, că prin depunerea acestuia "România accesează o resursă de dezvoltare cu un interval de timp foarte clar - 2026", "o resursă care va schimba  semnificativ componente importante din statul român" şi din modalitatea de funcţionare a acestuia. "Practic, (...) acest program ne obligă să reuşim. Barna a mai declarat că PNRR aduce "cea mai consistentă componentă de investiţii" pe care a avut-o România din 1859, fiind "gândit să nu lase pe nimeni în urmă".

”Acum două zile am reușit să încheiem o etapă foarte importantă, respectiv depunerea unui program care aduce în România cea mai consistentă componentă de investiții raportată la interval de timp pe care a avut-o această țară, de la 1859 încoace. Concentrați pe prioritățile cotidianului și pe diversele replici și contrareplici dintr-o parte sau alta, pare că ne scapă importanța majoră a acestui moment pentru că, prin depunerea acestui PNRR, România accesează o resursă de dezvoltare cu un interval de timp foarte clar, 2026. O resursă care va schimba semnificativ componente importante din statul român și din modalitatea de funcționare a acestui stat.
Chiar dacă nu ar fi fost pandemia, România ar fi avut nevoie de reforme pentru că de 30 de ani, am vorbit mult despre ele, dar în foarte puține cazuri ele s-au și întâmplat. (...) Aceste reforme sunt foarte importante, nu atât pentru noi, astăzi, cât pentru generațiile care vin.
Faptul că Uniunea Europeană a decis să aloce o sumă importantă și să creeze un fond important pentru a ajuta țările din UE să treacă mai repede peste efecte pandemiei este un excelent argument și este un instrument foarte puternic ca să evităm scuzele politice care, de 30 de ani, au tot fost invocate atunci când a venit vorba de reformele atât de necesare”, a declarat Dan Barna.