Delfini eșuați pe plajele de la Saturn și Vama Veche

Voluntari din cadrul Mare Nostrum au descoperit doi delfini din specia marsuin, eșuați pe plajele de la Vama Veche și Saturn

Delfini eșuați pe plajele de la Saturn și Vama Veche


Voluntari din cadrul Mare Nostrum au descoperit doi delfini din specia marsuin, eșuați pe plajele de la Vama Veche și Saturn. Doi dintre ei, din specia marsuin (Phocoena phocoena relicta), erau în stare avansată de descompunere, dar unul, de la Vama Veche, un mascul, din aceeași specie, era mort recent. Acesta, se pare că era în viață în momentul eșuării, dar nu a mai putut fi salvat.

Echipa Mare Nostrum l-a transportat la DSV pentru efectuarea necropsiei, deoarece cauzele morții nu păreau să fie generate de om. Cel mai probabil, acesta s-a dezorientat din cauza furtunii și a eșuat pe țărm.
Corpul a fost transportat la DSV pentru efectuarea necropsiei, deoarece cauzele morții nu păreau să fie generate de om. Cel mai probabil, acesta s-a dezorientat din cauza furtunii și a eșuat pe țărm. Toate exemplarele vot fi incinerate.
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul programului “Monitorizarea și conservarea delfinilor din Marea Neagră”, susținut financiar de DB Schenker, Petrom și campania „Adoptă un delfin”.
“Dacă osbervați un delfin eșuat, contactați-ne la numerele de telefon 0241612422 sau 0763255731, iar pe site-ul www.delfini.ro găsiți formularul on-line prin intermediul căruia ne puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți)”, transmite Cecilia Patrahau, din partea Mare Nostrum.