Hamas şi Jihadul Islamic anunţă tiruri cu rachete asupra Israelului

Braţele armate ale mişcărilor islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic au anunţat miercuri tiruri puternice cu rachete în sudul şi centrul Israelului.

Hamas şi Jihadul Islamic anunţă tiruri cu rachete asupra Israelului
Foto: Eyad Baba/AFP/Getty Image


Braţele armate ale mişcărilor islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic au anunţat miercuri "tiruri puternice cu rachete" în sudul şi centrul Israelului, în timp ce sirenele de alertă semnalând atacuri cu rachete au răsunat în zonele israeliene din jurul Fâşiei Gaza, relatează AFP.

Oraşele israeliene Tel Aviv, Ashdod şi Ashkelon, precum şi comunităţile din apropierea frontierei cu Gaza sunt vizate de "tiruri puternice cu rachete", au precizat cele două mişcări într-un comunicat.
Brigăzile Ezzedin Al-Qassam, aripa armată a Hamas, au afirmat că au lansat o rachetă în direcţia aeroportului internaţional Ben Gurion, unde autorităţile israeliene nu au raportat niciun impact.
În schimb, un spital din Ashkelon, oraş în sudul Israelului, a fost lovit miercuri de o rachetă lansată din Fâşia Gaza, enclavă palestiniană aflată sub controlul mişcării islamiste palestiniene Hamas.
"O rachetă a lovit direct centrul de dezvoltare a copilului", o clădire din cadrul spitalului Barzilai, a declarat o purtătoare de cuvânt a instituţiei. Potrivit acesteia, "centrul a fost avariat, dar nu au existat răniţi".
Încă din cursul dimineţii în a cincea zi de război, oraşul Ashkelon este ţinta tirurilor cu rachete palestiniene, transmite canalul de televiziune i24news.
Bilanţul victimelor israeliene a crescut la 1.200 de morţi şi peste 2.700 de răniţi, a anunţat armata israeliană, în urma atacului combatanţilor Hamas, care a durat câteva ore, după ce au trecut sâmbătă de gardul de la frontieră care împrejmuieşte Fâşia Gaza, potrivit Reuters.
Aripa armată a Hamas a declarat miercuri că încă luptă în interiorul Israelului. Armata israeliană a desfăşurat tancuri şi vehicule blindate chiar la nord de Gaza, unde au fost raportate ciocniri, dar nu a făcut niciun comentariu deocamdată cu privire la afirmaţia Hamas.
În atacurile efectuate de Israel ca represalii asupra enclavei au fost ucise 1.055 de persoane şi rănite alte 5.184, potrivit oficialilor palestinieni. ONU a declarat că nouă membri ai personalului care lucrau pentru agenţia pentru refugiaţi palestinieni se numără printre morţi.
Israelul a promis o pedeapsă rapidă pentru cel mai sângeros atac al combatanţilor palestinieni din istoria sa de 75 de ani, care a lăsat în urmă cadavre împrăştiate în zona în care se desfăşura un festival de muzică electronică şi a unui kibutz. (Sursa foto: CNN)