Iohannis, de Ziua Marinei: Recunoștința noastră se indreaptă spre cei care își riscă viață

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat cu ocazia Zilei Marinei, că sunt impresionante sacrificiile pe care marinarii le fac, departe de casă şi de cei dragi.

Iohannis, de Ziua Marinei: Recunoștința noastră se indreaptă spre cei care își riscă viață


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, în discursul rosit la ceremoniile care au loc în portul militar Constanţa cu ocazia Zilei Marinei, că sunt impresionante sacrificiile pe care marinarii le fac, departe de casă şi de cei dragi, cel mai adesea aflaţi în situaţii dificile, care le pun la încercare rezistenţa şi tenacitatea, ieşind mereu învingători.

„Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceţi. Departe de casă şi de cei dragi, cel mai adesea aflaţi în situaţii dificile, care vă pun la încercare rezistenţa şi tenacitatea, ieşiţi mereu învingători şi vă faceţi datoria de a garanta siguranţa cetăţenilor noştri. Apărarea şi protejarea românilor, spiritul de sacrificiu, devotamentul, profesionalismul, acestea sunt cele mai importante calităţi ale marinarilor noştri”, le-a transmis şeful statului marinarilor, de Ziua Marinei.

Președintele a subliniat necesitatea unei armate moderne și puternice pentru menținerea statutului de membru NATO important și asigurarea securității regionale.
„Apărarea și protejarea românilor, spiritul de sacrificiu, devotamentul, profesionalismul, acestea sunt cele mai importante calități ale marinarilor noștri.
Din păcate, din cauza pandemiei de COVID-19, nici în acest an nu pot avea loc festivitățile cu care eram obișnuiți. Exista o singură cale de a reveni la normalitate, vaccinarea. Cu cât va creşte numărul persoanelor imunizate, cu atât vom putea stopa pandemia. Să fim în continuare atenți pentru a ne proteja atât pe noi cât şi pe care dragi.
Regiunea Mării Negre a căpătat, în ultimii ani, un rol din ce în ce mai semnificativ. Am acţionat cu hotărâre pentru recunoașterea zonei Mării Negre drept una de intens major pentru întreaga comunitate euroatlantică.
Sunt în continuare provocări de securitate, motiv pentru care se impune un angajament sporit.
Securitatea naţională şi Siguranța cetățenilor romani sunt vectorii prioritari care ghidează atât poziţionarea noastră strategică cât și efortul armatei româniei.
Fără o armată puternică, România nu își poate menține statutul de membru NATO important şi actor important în planul securității regionale”, a declarat șeful statului.