Iohannis: Elevii din anii terminali nu sunt obligați să se întoarcă la școală pentru două săptămâni

Președintele Iohannis a declarat că elevii din anii terminali nu sunt obligați să revină la școală pentru cele doua săptămâni de pregătire

Iohannis: Elevii din anii terminali nu sunt obligați să se întoarcă la școală pentru două săptămâni


Președintele Klaus Iohannis a declarat că elevii din anii terminali nu sunt obligați să revină la școală pentru cele doua săptămâni de pregătire înainte de examenele de capacitate sau de Bacalaureat, această pregătire fiind o oportunitate doar.

Am decis să nu redeschidem școlile decât pentru clasele terminale, iar aici s-au grăbit unii. Elevii din clasele terminale nu sunt obligați să meargă la școală. Ei au această oportunitate să meargă la școală pentru pregătirea examenelor. Dacă nu vor, nu vor merge și se pot pregăti în continuare altfel. Aici vreau să fim foarte bine înțeleși, nu este nimeni obligat să meargă la școală. Ei pot merge și vă dați seama că atunci când, dintr-un ciclu întreg merge doar o clasă, se pot realiza condiții de distanțare, condiții de igienizare și condiții de evitare a contactului. Aceste lucruri vreau să fie foarte bine înțelese”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis anunţat luni că, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide. Anul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. Examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost programate, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.