Larisa Iordache şi antrenorii Lăcrămioara şi Cristian Moldovan au primit Emblema de Onoare a MAI

Ministrul Marcel Vela le-a înmânat, marţi, Emblema de Onoare a MAI gimnastei Larisa Iordache şi antrenorilor Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, pentru performanţele realizate la Europenele de gimnastică artistică

Larisa Iordache şi antrenorii Lăcrămioara şi Cristian Moldovan au primit Emblema de Onoare a MAI
Foto: Facebook / vela.marcel


Ministrul Marcel Vela le-a înmânat, marţi, Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne gimnastei Larisa Iordache şi antrenorilor Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, pentru performanţele realizate la Europenele de gimnastică artistică de la Mersin.

"Am avut onoarea să o primesc, astăzi, pe Larisa Iordache, sportiva care a cucerit patru medalii, două de aur şi două de argint la recentele Campionate Europene de la Mersin. Tânăra, agent de poliţie, este legitimată în cadrul Clubului Sportiv Dinamo din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. A fost chiar pentru scurt timp în stradă, ca mulţi dintre colegii din structurile tehnice, în contextul măsurilor pentru prevenirea şi combaterea COVID-19. Însoţită de antrenorii săi, Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Larisa a fost astăzi oaspetele nostru de onoare şi am avut privilegiul să le înmânez, în semn de recunoştinţă şi respect, Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne. Suntem onoraţi şi mândri de performanţa colegilor noştri, care, încă o dată, au dus drapelul României pe cel mai înalt catarg al performanţei", a scris ministrul pe Facebook.
"Mărturisesc sincer că m-a impresionat povestea Larisei: este gimnasta română cu cele mai multe medalii din istoria Campionatelor Europene, un sportiv care îşi foloseşte tot timpul la antrenamente şi luptă cu toată dăruirea pentru a-şi împlini un vis, acela de a fi campion al României. Aceste medalii au fost cucerite doar prin efort şi ambiţie, prin jertfă şi încercări, prin muncă şi mii de ore de sport, în ciuda tuturor riscurilor privind sănătatea ei de copil. Sacrificiu, profesionalism şi patriotism sunt termeni prea modeşti pentru munca şi dăruirea acestor tineri campioni ai României, care duc faima naţiunii pe cele mai înalte culmi. Sunt ai noştri, îi iubim, suntem mândri de ei şi le dorim tot binele din lume. Felicitări şi sănătate îţi doresc Larisa Iordache! Ţie şi întregii echipe a CS Dinamo! Sărbători cu pace şi multă sănătate, români frumoşi! Respect!"
România a cucerit la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Mersin (Turcia) cinci medalii la senioare, argint în competiţia pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă şi sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri şi o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu.