Ludovic Orban a fost agresat şi huiduit de manifestanţii AUR

Deputatul Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, susține că ar fi fost agresat de o parte dintre persoanele aduse de AUR la un protest în fața Parlamentului.

Ludovic Orban a fost agresat şi huiduit de manifestanţii AUR


Deputatul Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, susține că ar fi fost agresat de o parte dintre persoanele aduse de AUR la un protest în fața Parlamentului, miercuri, și spune că a fost „scuipat, lovit cu un băț de la steag, lovit cu piciorul ca să nu se vadă pe camere, înjurat, insultat în cele mai grobiane mijloace”.

Am fost obligat practic de interdicția care a fost dată de forțele de ordine, de Jandarmerie, să merg de-a lungul străzii Izvor înspre bulevardul Libertății. Am fost, în primă fază, lăsat în pace, nimeni nu mi-a zis nimic, până când au început să apară agitatori, care, după părerea mea, sunt agitatori trimiși de AUR. Trebuie să știți că marea majoritate a celor care sunt prezenți acolo sunt membri aduși de AUR și chiar au parlamentari și șefi de organizații care stau în rândul activiștilor AUR și care le dictează comportamentul”, a declarat Ludovic Orban.
Deputatul spune că a fost, printre altele, „scuipat” și „lovit cu piciorul”. „Am fost scuipat, lovit cu un băț de la steag, lovit cu piciorul ca să nu se vadă pe camere, înjurat, insultat în cele mai grobiane mijloace. În plus, era evident că erau oameni acolo care erau agitatori și care îi incitau pe alții la o atitudine agresivă”, a adăugat Ludovic Orban.

Jandarmeria Capitalei informează că Ludovic Orban a fost agresat verbal şi huiduit de participanţii la adunarea publică organizată de AUR, la Palatul Parlamentului, iar organele de ordine caută să identifice persoanele care au încălcat legislaţia.
"În rândul manifestanţilor şi-a făcut apariţia Orban Ludovic, care a fost agresat verbal şi huiduit de ceilalţi participanţi la adunarea publică. Jandarmeria Capitalei efectuează demersuri pentru a identifica persoanele care au încălcat legislaţia în vigoare în această situaţie şi pentru a dispune măsuri legale împotriva acestora", arată Biroul de presă al Direcţiei Generale a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti (DGJMB).
Sursa citată menţionează că s-a permis accesul lui Ludovic Orban în Curtea Palatului Parlamentului şi, sub protecţia jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranţă, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curţii, printr-o altă intrare.
"De asemenea, o persoană din rândul manifestanţilor a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acţiune şi prin punerea la dispoziţie a imaginilor necesare pentru probarea faptelor", arată Jandarmeria.
Două proteste au loc miercuri în curtea Palatului Parlamentului şi în exteriorul acesteia. Manifestanţii flutură steaguri tricolore şi scandează "Firea, să ştii, noi nu vindem copii".
Preşedintele AUR, George Simion, a cerut, într-o postare live pe Facebook, retragerea legii privind Observatorul Naţional al Copiilor, acuzând-o pe ministrul Gabriela Firea că "vinde copiii României".
"Suntem aici pentru a protesta împotriva legilor antinaţionale, pe care actuala coaliţie le introduce. Este pe final, la vot, legea privind copiii României - scoateţi de pe ordinea de zi proiectul de lege nefericit în care 80% din copiii României sunt introduşi într-un catalog - dacă mai vreţi un viitor politic în ţara asta, doamna Firea", a transmis Simion.