Marta, cea mai blândă cămilă din deşert

O plimbare cu cămila este distractivă, iar senzația pe care o ai este destul de spectaculoasă. Cămila joacă un rol important în cultura arabă. Ea nu este doar un animal care aduce beneficii, ci şi un simbol.

Marta, cea mai blândă cămilă din deşert


O plimbare cu cămila este distractivă, iar senzația pe care o ai este destul de spectaculoasă. Una dintre cele mai minunate experiențe în deșert este să te îndepărtezi de mulțime și să vezi lucrurile dintr-un punct de vedere proaspăt. Pentru că turiştii sunt dornici să le privească, să le atingă, să le hrănească şi chiar să admire apusul în deşert călare pe cămilă, am adunat informaţii interesante despre aceste mamifere erbivore şi vi le propunem pentru următoarea vacanţă în Dubai.

Cămila joacă un rol important în cultura arabă. Ea nu este doar un animal care aduce beneficii, ci şi un simbol. Aşa cum bine ştiţi, în pachetele nostre de safari aveţi inclusă şi plimbarea scurtă cu cămila. Hai să aflăm câte ceva despre aceste fiinţe superbe, ajutoare de necontestat ale oamenilor din deşert.
Cămila este un mamifer erbivor rumegător din Africa de Nord și din Asia, de talie mare, cu o cocoașă de grăsime pe spate (cămila dromader) sau cu două cocoașe (cămila bactriană), folosit la transport în regiunile de deșert. Asemănarea dunelor din deșert cu valurile mării ca și mersul legănat al cămilelor a făcut ca ea să fie denumită „corabia deșertului”,

Cămila este adaptată la viața de deșert când trebuie să parcurgă fără hrană sau apă distanțe mari. Pentru aceasta, cămila poate să acumuleze ca rezervă o cantitate mare de hrană și apă. În cocoașă ea poate să acumuleze hrană sub formă de grăsime, cu care poate să reziste fără a se hrăni timp de 30 de zile. Rezerva de apă a unei cămile acumulată în stomac atinge o cantitate între 100 și 150 litri, cantitate suficientă pentru 2 săptămâni. Cămila poate bea în 10 minute o cantitate de 100 de litri de apă. O cămilă poate trăi până la 40 ani.

Astăzi vreau să v-o prezint pe Marta! Cred că v-aţi dat seama că este vorba despre cămila cea mai blândă din camp-ul nostru! Odată ajunşi la ea, va fi încântată să vă ofere o plimbare pe dune. Doar să nu ţipaţi prea tare când se ridică. Având picioarele lungi pare că se ridică greu. Nu vă faceţi griji, că nu v-aţi îngrăşat, aşa se ridică ea. De obicei oaspeţii sunt tare drăguţi cu ea şi cu suratele ei, mai ales când le văd ochii mari, blânzi şi cu genele lungi. Vor să face poze, să le mângâie. Puteţi face asta fără frică! Marta e obişnuită cu asta şi chiar ar zâmbi la cameră, dacă nu ar avea boticul acoperit. Ea e blândă, dar cine ştie ce spuneţi în preajma ei, şi ea nu-i de acord… nu cred că vreţi să aflaţi cum scuipă. Deşi ştie că este o vedetă, aveţi permisiunea ei de a publica pozele cu ea. Am discutat cu ea şi este de acord, chiar a bătut şi talpa.
Vă aşteptăm s-o cunoaşteţi personal!