Noua ofertă a Guvernului pentru profesori: Majorare cu 25 la sută a salariilor.

Guvernul a venit, sâmbătă seara, cu o nouă ofertă pentru sindicatele din Educație, şi anume majorarea cu 25 la sută a salariilor.

Noua ofertă a Guvernului pentru profesori: Majorare cu 25 la sută a salariilor.


Guvernul a venit, sâmbătă seara, cu o nouă ofertă pentru sindicatele din Educație, şi anume majorarea cu 25% a salariilor. Pune, însă, o condiție: ca sindicatele să anunţe duminică, la ora 9.00, la sediul Guvernului, încetarea conflictului de muncă.

Propunerea Guvernului rezultă dintr-un mesaj intern al preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, transmis pe grupurile membrilor de sindicat din educaţie.
Bună seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului că solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creşterea salarială. 1500 anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar pâna în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027. 50% prima tranşă din noua grilă, de la 1 ian 2024. Condiţia este de a fi mâine la ora 9 la Guvern pentru a anunţa încheierea conflictului. Rog consultaţi colegii rapid şi ne comunicaţi în această seară”, se arată în mesajul transmis pe grupurile sindicaliştilor, citat de News.ro.
Precizăm că oferta făcută de Guvern sindicatelor vineri a fost respinsă de profesori.