Patriarhul Daniel: Cultele în România sunt parteneri sociali ai statului român

Patriarhul Daniel a susținut o scurtă declarație după ce a fost decorat de către Klaus Iohannis. Evenimentul a avut loc în ziua în care liderul BOR a împlinit vârsta de 70 de ani.

Patriarhul Daniel: Cultele în România sunt parteneri sociali ai statului român


Patriarhul Daniel a susținut o scurtă declarație după ce a fost decorat de către Klaus Iohannis, joi, 22 iulie. Evenimentul a avut loc la Administrația Prezidențială, în ziua în care liderul BOR a împlinit vârsta de 70 de ani.

Primim această decorație în semn de apreciere nu doar a activităților noastre, ca patriarhi, ci și ca o onoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română. Și aceasta, mai ales, în anul dedicat de către Sfântul Sinod al BOR, pastorații românilor din afara României. Avem cea mai mare diasporă română din istoria poporului român, care este o șansă, dar și o provocare și de aceea eforturile pe care le-am făcut alături de stat, ca să ținem în comuniunea românească pe acești fii și fiice ale patriei noastre care din varii motive, lucrează sau studiază în afara hotarelor țării noastre.
Vă mulțumim pentru aprecierile la adresa Bisericii Ortodoxe Române (…) Cultele sunt parteneri sociali ai statului român (…) La nivelul manifestării credinței este o liberate pentru cooperare și pentru armonie și pace între toți cetățenii României și între românii de pretutindeni”, a declarat Patriarhul Daniel.