Putin: Rachetele americane cu rază de acţiune lungă livrate Kievului vor prelungi agonia Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că livrarea de către SUA şi utilizarea de către Ucraina a unor rachete cu rază de acţiune lungă ATACMS nu vor schimba radical situaţia de pe front.

Putin: Rachetele americane cu rază de acţiune lungă livrate Kievului vor prelungi agonia Ucrainei


Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că livrarea de către SUA şi utilizarea de către Ucraina a unor rachete cu rază de acţiune lungă ATACMS nu vor schimba radical situaţia de pe front şi nu vor face decât să prelungească "agonia" Ucrainei, informează Reuters şi AFP.

"În primul rând, aceasta provoacă, desigur, rău şi creează o ameninţare în plus. În al doilea rând, noi vom putea desigur să respingem aceste atacuri. Războiul este război", a spus Vladimir Putin în cadrul unei conferinţe de presă în timpul vizitei sale în China.
"Însă lucrul cel mai important este că aceste rachete nu vor schimba radical lucrurile pe linia de contact. Este imposibil, putem spune cu certitudine acest lucru. Aceasta este o altă eroare a SUA, din mai multe motive", a afirmat Putin.
"Pentru Ucraina, nu va fi nimic bun. Agonia va fi prelungită" , a adăugat preşedintele rus.
De asemenea, potrivit lui Vladimir Putin, livrarea de ATACMS (Army Tactical Missile Sistem) Ucrainei arată că "SUA sunt din ce în ce mai implicate în acest conflict".
Ucraina a anunţat marţi că a folosit cu succes, pentru prima dată, aceste rachete cu o rază de acţiune ce poate ajunge la 165 de km şi pe care SUA i le-au livrat în cel mai mare secret.