Raluca Turcan anunță ajutor pentru sectorul HoReCa

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat că pentru sectorul HoReCa vor fi acordate granturi, iar o schemă de ajutor de stat va fi prezentată săptămâna viitoare.

Raluca Turcan anunță ajutor pentru sectorul HoReCa


Ministrul Muncii a declarat că voucherele de anii trecuți pot fi folosite și în anul 2021. În ceea ce privește sectorul HoReCa, Raluca Turcan susține că vor fi acordate granturi, iar o schemă de ajutor de stat va fi prezentată săptămâna viitoare.

În privinţa tichetelor de vacanţă lucrurile sunt nuanţate. Voucherele de anii trecuţi se pot folosi şi în 2021. Pentru sectorul HoReCa avem acordarea de granturi şi o schemă de ajutor de stat care va fi prezentată săptămâna viitoare. Anul trecut a fost an pandemic, iar tichetele nu au fost folosite. Ajutorul pentru HoReCa este destul de mare. Pe perioada de vară se poate angaja zilieri, unde putem ajuta cu o parte din salariile lor. Trebuie să fie program de lucru flexibil, avem şomajul tehnic pentru persoanele afectate, avem zilierii şi sezonierii. Pe lângă acestea, în două săptămâni vom prezenta noi legi surpriză care va ajuta chiar şi la economia României”, a declarat Raluca Turcan la România TV.