Salariaţii aflaţi în şomaj tehnic pot primi tichete de masă în cazul decretării stării de urgenţă

Salariaţii aflaţi în şomaj tehnic pot primi tichete de masă în cazul decretării stării de asediu sau a stării de urgenţă, însă rămâne la aprecierea angajatorului acordarea acestor drepturi

Salariaţii aflaţi în şomaj tehnic pot primi tichete de masă în cazul decretării stării de urgenţă


Salariaţii aflaţi în şomaj tehnic pot primi tichete de masă în cazul decretării stării de asediu sau a stării de urgenţă, însă rămâne la aprecierea angajatorului acordarea acestor categorii de drepturi, în funcţie de activitatea sa economică, potrivit unui proiect adoptat, marţi, de plenul Senatului, informează Agerpres.

Proiectul, iniţiat de deputaţi PSD, independenţi, USR şi UDMR, are ca obiect de reglementare "acordarea tichetelor de masă salariaţilor aflaţi în şomaj tehnic ca urmare a decretării stării de asediu sau a stării de urgenţă, atât pe durata, cât şi ulterior acestora, prin instituirea unor derogări de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, precum şi de la dispoziţiile Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare", conform raportului de admitere dat în comisia de specialitate.
Propunerea legislativă va fi trimisă spre dezbatere în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.