Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj

Simona Halep (31 de ani) a primit marți o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj din partea tribunalului independent (ITIA) care a judecat cazul său în ultimul an.

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj


Simona Halep (31 de ani) a primit marți o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj din partea tribunalului independent (ITIA) care a judecat cazul său în ultimul an. Decizia nu este definitivă, Halep putând face apel la Tribunalul de Apel Sportiv (TAS).

Audierea jucătoarei de tenis vine la aproape un an de când a fost suspendată, perioadă în care ea nu și-a putut susține punctul de vedere.
Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când părăsea competiția de la US Open în primul tur, eșec surprinzător în fața ucrainencei Daria Snigur.
Ulterior, constănțeanca a fost suspendată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, fiind depistată cu o substanță interzisă. Din octombrie 2022, Halep dorește să fie audiată în fața unei comisii independente.
Judecarea cazului a fost amânată de trei ori.
Sports Resolutions, agenția care se ocupă de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport.