Simona Halep și Sorana Cârstea s-au calificat în turul 3 de la Roland Garros

Simona Halep şi Sorana Cârstea au demonstrat astăzi că îşi merită locurile foarte bune din topul WTA

Simona Halep și Sorana Cârstea s-au calificat în turul 3 de la Roland Garros


Simona Halep şi Sorana Cârstea au demonstrat astăzi că îşi merită locurile foarte bune din topul WTA, obţinând victorii care le-au calificat în turul 3 al turneului de la Roland Garros.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a patra favorită, s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o, joi, pe britanica Heather Watson, cu 6-2, 6-4, într-o oră și 19 minute de joc. Simona Halep şi Heather Watson s-au întâlnit o singură dată până acum, romanca impunându-se, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, în primul tur al US Open, în 2013.
Halep, care și-a egalat cea mai bună performanță a sa la turneul parizian, asigurându-și 72.000 de euro și 130 de puncte WTA, va juca în turul al treilea (șaisprezecimi de finală) — cu Maria-Teresa Torro-Flor (Spania, 22 ani, 55 WTA). Cele două nu s-au mai întâlnit până acum. Iberica a trecut în turul secund de Magdalena Rybarikova (Slovacia), cu 6-2, 2-6, 6-2.
În turul al treilea s-a calificat joi și Sorana Cîrstea, după 6-2, 7-5, cu jucătoarea braziliană Teliana Pereira, urmând să joace în faza următoare cu Jelena Jankovic (N. 6). Cîrstea a învins-o de trei ori pe Jankovic (prima victorie în 2009 în optimi la Roland Garros), sârboaica impunându-se de două ori. Pentru calificarea in turul trei la Roland Garros, Sorana Cîrstea va primi cate 72.000 de euro si 130 de puncte WTA.