Turist aflat în largul mării, în Mamaia Nord, căutat cu două ambarcaţiuni şi un elicopter

Pompierii constănţeni caută o persoană care ar fi dispărut în mare, marţi după-amiază, în zona Mamaia Nord. În zona respectivă s-au deplasat mai multe ambarcaţiuni, scafandrii şi elicopterul SMURD

Turist aflat în largul mării, în Mamaia Nord, căutat cu două ambarcaţiuni şi un elicopter
Foto: ISU Dobrogea


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare Cod roşu de vijelii şi grindină, iar în acest context, ISU Constanţa anunţă că a primit un apel prin 112, potrivit căruia o persoană se află în larg, în zona Mamaia Nord.

Pompierii constănţeni caută o persoană care ar fi dispărut în mare, marţi după-amiază, în zona Mamaia Nord. În zona respectivă s-au deplasat mai multe ambarcaţiuni, scafandrii şi elicopterul SMURD.
Purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat că pompierii au fost anunţaţi că o persoană s-ar afla în mare, în zona Mamaia Nord. 
“Prin sistemul unic al apelurilor de urgenţă s-a primit un apel prin care se sesizează ca o persoană se află în larg, în Marea Neagra în zona Mamaia Nord. La faţa locului s-au alocat un echipaj SMURD B, scafandrii şi o ambarcaţiune ARSVOM. Până în momentul de faţă nu avem alte informaţii sau sesizare de la vreo ruda/prieten/aparţinător care să anunţe dispariţia vreunei persoane în mare”, a afirmat Anca Chiriţă. 
Aceasta a precizat că au fost suplimentate efectivele care participă la căutări cu o ambarcaţiune RHIB a ISU, dar şi cu elicopterul SMURD care survolează zona. 
Până la ora transmiterii ştirii, nu există informaţii sau sesizare de la vreo rudă sau prieten care să anunţe dispariţia vreunei persoane în mare.