Acuzații de malpraxis. Un craiovean a murit după ce medicii i-au tăiat carotida în loc de amigdale

Acuzații grave la adresa unor medici după ce un bărbat a murit la doar o săptămână de la operația de amigdalită. Familia a depus plângere la Parchet și la Colegiul Medicilor.

Acuzații de malpraxis. Un craiovean a murit după ce medicii i-au tăiat carotida în loc de amigdale


Acuzații grave la adresa unor medici după ce un bărbat a murit la doar o săptămână de la operația de amigdalită. Familia a depus plângere la Parchet și la Colegiul Medicilor și s-a efecutat necropsia bărbatului.

Constantin Dincă, bărbatul de 40 de ani din Craiova, s-a operat la clinica privată pe 22 martie, având amigdalită acută. Fratele tânărului susține că i s-a facut o internare de o zi, apoi seara a fost trimis acasă. I s-a spus că totul a decurs normal și poate pleca. Însă, starea pacientului a început să se înrăutățească. A avut sângerări abundente. După 5 zile au apărut complicații, iar bărbatul a mers din nou la medic. 
A fost chemat acolo, a fost supus unui control de către medicul care l-a operat, și i s-a spus că totul este în regulă și va trebui să aștepte câteva zile până când se va vindeca.
Rudele spun acum că, dacă bărbatul nu s-ar fi operat la privat, avea șanse să scape cu viață. „Suntem distruși. Să te duci pe picioarele tale la spital și să te întorci în sicriu…”, spune fratele victimei. El a explicat că a depus plângeri.
La scurt timp, pacientul s-a simțit tot mai rău, și a chemat ambulanța. Acesta a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Craiova, unde, din păcate, a decedat după două zile.
Familia acuză medicii de la clinica privată de malpraxis și a depus mai multe plângeri la Poliție, la Parchet și la Colegiul Medicilor.
Astăzi a venit și rezultatul necropsiei cu cauza morții. Se pare că medicul care l-a operat i-ar fi tăiat artera carotidă.
Acum, polițiștii și cei de la Colegiul Medicilor trebuie să stabilească vina celor care l-au operat.