Incendiu la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI

Un incendiu a izbucnit duminică seară la spitalul Marius Nasta din Capitală. Din primele informaţii se pare că ar fi vorba despre secţia mobilă a ATI.

Incendiu la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI
Foto: România TV


Un incendiu a izbucnit duminică seară la spitalul Marius Nasta din Capitală. Din primele informaţii se pare că ar fi vorba despre secţia mobilă a ATI.

Cel care a sunat la 112 a spus că există flacăra în partea superioară la caravana mobilă, au intervenit 8 mașini de stingere, autoscara, ambulanță cu medic, echipaje de prim ajutor. În caravana mobila ATI de la Marius Nasta erau 7 pacienți, care acum nu sunt în pericol.

În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degaja fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. 

În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului.

Pacienții care se aflau în unitatea mobilă ATI au fost relocați in clădirea spitalului.
"Era anunțat un incendiu la tirul de terapie intensivă (modulul ATI mobil al spitalului n.r.), dar, la sosirea echipelor, nu era foc cu flacără, în interiorul tirului nu era fum și nu era flacără, din ce am înțeles, probabil ceva la exteriorul tirului a fost. Oricum, echipele sunt acolo în acest moment. Nu sunt probleme. O să aflăm cauza fumului, pacienții vor fi relocați până când se verifică complet situația. Nu sunt probleme”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că 5 dintre pacienții de acolo sunt intubați.

”În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unității mobile AȚI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital.” - se arată într-un comunicat al ISU București.

În schimb, Ministerul Sănătății a transmis într-un comunicat de presă că niciun pacient de acolo nu este intubat, contrazicând informațiile furnizate de către ISU București.

”Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților.” - se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

"Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte", a transmis, Dr Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.