Budăi: O pensie decentă ar trebui să fie de 2.500 de lei. Căutăm soluţii pentru a putea majora pensiile din acest an

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, duminică, că pensia minimă în România ar putea fi dublată pentru a putea fi considerată una decentă.

Budăi: O pensie decentă ar trebui să fie de 2.500 de lei. Căutăm soluţii pentru a putea majora pensiile din acest an


Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, duminică, că pensia minimă în România ar putea fi dublată pentru a putea fi considerată una decentă. Acest lucru ar însemna că pensia minimă ar trebui să ajungă la aproape 2.500 de lei, ceea ce înseamnă o creştere de 2,5 ori faţă de valoarea actuală.

O pensie decentă ar trebui să existe probabil, să fie undeva 2.500 de lei pensia minimă şi de acolo în sus să putem discuta de alt sistem de pensii, dar asta se va putea rezolva când vom implementa noua lege a pensiilor. Până atunci, sigur că ne gândim ce mai putem să facem până la sfârşit de an pentru că inflaţia în Europa şi în lume are un avans considerabil.
Căutăm soluţii pentru a putea majora din acest an. Nu vreau să dau nicio speranţă pe care ulterior Guvernul nu o poată îndeplini. Pensiile au fost majorate anul acesta cu 10% şi cele minime cu 25%. Nu este suficient. Suntem conştienţi că nu este suficient. Nici nu le lăudăm cu faptul că le-am majorat.
Suntem conştienţi că necesităţile sunt mari şi că problemele în acestă perioadă sunt mult accentuate faţă de cum erau înainte de apariţia acestor crize, vorbim de criza pandemică, de criza preţurilor la energie, la alimente şi iată acum a mai venit şi acest război nedrept şi ne îndreptăm spre o altă criză.
Pensiile au fost majorate anul acesta cu 10% şi cele minime cu 25%. Nu este suficient. Suntem conştienţi că nu este suficient. Nici nu le lăudăm cu faptul că le-am majorat”, a precizat ministrul Muncii, la România TV.