Cîmpeanu: 2.400 de elevi din 12 localităţi nu participă la deschiderea anului şcolar

Sorin Cîmpeanu a declarat că 2.400 de elevi din 12 localităţi din ţară, unde rata de infectare cu COVID a depăşit vineri pragul de 6 la mia de locuitori, nu vor putea participa fizic, la deschiderea anului şcolar.

Cîmpeanu: 2.400 de elevi din 12 localităţi nu participă la deschiderea anului şcolar


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 2.400 de elevi din 12 localităţi din mai multe judeţe din ţară, unde rata de infectare cu COVID a depăşit vineri pragul de 6 la mia de locuitori, nu vor putea participa fizic, luni, la ceremoniile de deschidere a anului şcolar.

„Ordinul comun, ministrul Educației-ministrul Sănătății, prevede că ziua de vineri este zi de referință pentru scenariul aplicat pentru întreaga săptămână care va începe luni. Astăzi avem 12 localități care au depășit rata de infectare de 6/mie.
Este vorba despre 6 localități în Satu Mare, 2 localități în Arad, o licalitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, o localitate în Dolj, care au depășit rata de 6 la mie.
Numărul total al elevilor care învață în aceste localități este 2.400. Mai puțin de 1/mie din numărul elevilor din România. Nu vor avea șansa participării cu prezență fizică începând de luni. Ne exprimăm speranța că vor reveni sub 6 la mie”, a declarat vineri Sorin Cîmpeanu.