Cîţu: PNRR - un program important, va finanţa cu sume mari Transporturile, Educaţia şi Sănătatea

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un program foarte important pentru România, din banii alocaţi urmând a fi finanţate cu sume mari Transporturile, Educaţia şi Sănătatea.

Cîţu: PNRR - un program important, va finanţa cu sume mari Transporturile, Educaţia şi Sănătatea


Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un program foarte important pentru România, din banii alocaţi urmând a fi finanţate cu sume mari trei sectoare importante: Transporturi - 6,7 miliarde de euro, Educaţia - 3,6 miliarde de euro şi Sănătatea - 2,4 miliarde de euro.

"Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (...) poate fi analizat, citit de toţi românii în acest moment. PNRR a fost depus la Comisia Europeană luni şi astăzi îl prezentăm în detaliu. (...) Este un program foarte important pentru România. (...) Este vorba despre 29,2 miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi pentru a construi aproximativ 450 de kilometri de autostradă, sute de şcoli şi de creşe, vom construi şi vom renova zeci de spitale", a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.
Premierul a subliniat că la nivelul anului 2024 va exista un spital nou construit.
"Şi asta este o premieră a ultimilor 30 de ani, (...) vom avea un spital construit în 2024", a spus Cîţu.
Premierul a explicat că prin PNRR trei mari sectoare vor primi sume importante de bani: Transporturi - 6,7 miliarde de euro, Educaţia - 3,6 miliarde de euro şi Sănătatea - 2,4 miliarde de euro.