Constanța: Un polițist a fost găsit împuşcat în cap. Avea doar 22 de ani

Un polițist în vârstă de doar 22 de ani de la IPJ Constanța s-a împușcat în cap cu arma din dotare. El lucra la postul de poliție din comuna Cumpăna.Ziua de Sfântul Andrei s-a transformat în zi de doliu pentru familiie a doi poliţişti. Un poliţist din judeţul Botoşani şi-a pus capăt zilelor chiar la mormântul fiicei lui, în timp ce un alt polițist abia la ora 20.30. Era singur, în autospecială, împuşcat în cap. Colegii săi au fost nevoiţi să spargă geamul ca să poată să îl scoată deoarece blocase uşile pe interior.

Tânărul de 22 de ani era de loc din județul Vâlcea, absolvise școala de agenți de poliție în luna aprilie a acestui an și fusese repartizat la IPJ Constanța, la postul de poliție din Cumpăna. Acesta trecuse testele psihologice. Principala ipoteză a anchetatorilor este că tânărul s-a sinucis, dar deocamdată nu se știe ce l-a determinat pe tânăr să recurgă la acest gest.

Potrivit unor surse din rândul sindicaliștilor din Poliție, neoficiale pentru moment, s-ar părea că tânărul polițist, Remus S., de 22 de ani, din județul Vâlcea, a fost încadrat recent la IPJ Constanța, fiind din ultima promoție de polițiști. Potrivit surselor din sindicatul Europol, în cursul zilei de joi, 30 noiembrie, el a venit mai devreme la muncă și ar fi luat o citație ca pretext, pentru a putea ieși pe teren. Mai departe, el s-a dus pe un câmp de pe raza localității Cumpăna și s-a împușcat în cap. Colegii acestuia au găsit mașina poliției cu portierele blocate și au fost nevoiți să spargă geamul din dreapta. Unii colegi de-ai săi spun că ar fi avut probleme financiare, potrivit surselor Europol.
„Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.
Tot joi, un alt polițist de 47 de ani din Botoșani s-a împuşcat la mormântul fiicei sale, Andreea: Răpus de durere, un polițist s-a împușcat în cap chiar pe mormântul fiicei sale care astăzi și-ar fi serbat onomastica.