Șase bărbați din localitatea Conacu au fost reținuți pentru furt calificat

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au desfășurat acțiuni în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat.

Șase bărbați din localitatea Conacu au fost reținuți pentru furt calificat


Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au desfășurat acțiuni în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Șase bărbați au fost reținuți.

Potrivit IPJ Constanța, persoanele ar fi sustras, în repetate rânduri, mai multe animale (ovine, bovine, caprine, porcine și cabaline), cereale, dar și materiale de construcții.

La data de 31 octombrie, polițiștii de la Transporturi Constanța au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară în localitatea Conacu, comuna Cobadin, din județul Constanța, la locuințele inculpaților.

Au fost descoperite mai multe bunuri, materiale de construcție precum uși sau ferestre, susceptibile de a fi fost sustrase de la o persoană vătămată. Bunurile au fost recuperate în proporție de 30%.

"În urma cercetărilor, șase bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind plasați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ulterior, instanța de judecată a dispus măsura arestului preventiv pentru patru dintre aceștia, pentru unul dintre bărbați a fost luată măsura arestului la domiciliu, iar pentru un altul a fost luată măsura controlului judiciar. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, al Unității Teritoriale de Analiză a Informației Constanța, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanța", au transmis reprezentanții IPJ Constanța.