Florin Cîțu și Marcel Ciolacu vor efectua o vizită la Kiev

Președintele Senatului va efectua o vizită în Ucraina, la Kiev, la invitația președintelui Radei Supreme a Ucrainei. Alături de Florin Cîțu ar urma să meargă la Kiev și preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu vor efectua o vizită la Kiev


Președintele Senatului va efectua o vizită în Ucraina, la Kiev, la invitația președintelui Radei Supreme a Ucrainei. Alături de Florin Cîțu ar urma să meargă la Kiev și preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pe data de 27 aprilie, potrivit unor surse oficiale de la Camera Deputaţilor.

Pe data de 27 aprilie va avea loc la Kiev vizita președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități. Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care țara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucție a Ucrainei după război. De asemenea, în acest moment discutăm despre un posibil discurs al președintelui Ciolacu în Rada Supremă ucraineană. Vizita lui Marcel Ciolacu are loc ca urmare a invitației adresate de președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk”, se arată într-un mesaj transmis de Camera Deputaților. 
Ruslan Stafanciuk, președintele Radei Supreme a Ucrainei l-a invitat pe Florin Cîțu să efectueze o vizită la Kiev, detaliile evenimentului urmând să fie stabilite de parte ucraineană și de cea românească.
Florin Cîțu urmează să efectueze o vizită la Kiev, în timpul căreia s-ar putea întâlni și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. 
Vizita, care are loc ca urmare a invitaţiei adresate de preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, va fi una desfăşurată preponderent în teren şi va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocităţi, potrivit surselor citate.
Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care ţara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucţie a Ucrainei după război, au precizat aceleaşi surse.
Preşedintele Camerei Deputaţilor ar putea susţine un discurs în Rada Supremă ucraineană, au menţionat sursele oficiale.
După retragerea trupelor ruse din jurul Kievului, mai mulți lideri occidentali au mers în capitala Ucrainei, printre care și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, premierul britanic Boris Johnson sau președintele Poloniei Andrzej Duda.
Miercuri, la Kiev au ajuns președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.