Incendiu puternic la Rafinăria Petromidia Năvodari. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Pompieri militari au fost solicitați la un incendiu izbucnit la Rafinăria Petromidia din Năvodari. La fața locului s-au auzit mai multe explozii. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Incendiu puternic la Rafinăria Petromidia Năvodari. A fost activat Planul Roșu de Intervenție


Pompieri militari au fost solicitați la un incendiu izbucnit la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Potrivit martorilor, la fața locului s-au auzit și mai multe explozii.

Potrivit specialiștilor, până când nu se va ști sigur sursa incendiului, este recomandat ca populația, inclusiv turiștii, să nu se apropie de zona respectivă.
În funcție de cauza care a provocat incendiul, se vor putea ști și ce compuși chimici sunt în atmosferă.

"Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele  din teren vor fi suplimentate cu 5 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița și 1 din județul Tulcea", au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Potrivit aceleași surse, la misiunea de stingere a fost alocată și o autospecială transport roboți din cadrul ISU București-Ilfov. Acest mijloc performant de intervenție a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici  deținute asigură, pe lângă eficiența intervenției, protecția echipajelor operative in misiuni complexe. 
Totodată, echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanţe periculoase, mai arată sursa menţionată.
Potrivit sursei citate, până la acest moment nu au fost identificate victime.