Nava în pericol de scufundare în rada exterioară a portului maritim este remorcată către ţărm

Nava JETMAX 2, aflată în pericol de scufundare în rada exterioară a Portului Constanţa este tractat de o altă navă către ţărm şi asistat de două ambarcaţiuni ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Nava în pericol de scufundare în rada exterioară a portului maritim este remorcată către ţărm


Nava JETMAX 2, sub pavilion Vanuatu, aflată în pericol de scufundare în rada exterioară a Portului Constanţa este tractată de o altă navă către ţărm şi asistat de două ambarcaţiuni ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), au informat reprezentanţii instituţiei.

Potrivit ARSVOM, nava este fără curent electric şi echipajul a fost nevoit să renunţe la ancoră, după încercări eşuate de recuperare a acesteia din apă.
"Au renunţat la ancoră, nava este remorcată de o navă de la Black Sea şi asistată de navele ARSVOM Sar Phoenix şi Brizo", a transmis ARSVOM.
Reamintim că Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a intervenit, miercuri, la o navă tip cargo aflată în pericol de scufundare în rada exterioară a Portului Constanţa. Este vorba de un vapor ce are un echipaj format din opt membri, încărcat cu grâu.
"Nava Sar Phoenix, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, a plecat cu toată viteza spre rada exterioara a Portului Constanţa pentru a acorda asistenţă unei nave tip general cargo, aflată în pericol de scufundare. Nava JETMAX 2, sub pavilion Vanuatu, prezintă înclinare babord 15°şi pană de curent. Sub alerta MRCC, în zonă a ajuns şi remorcherul BRIZO, aparţinând ARSVOM, care de asemenea stă în asistenţă, aşteptând noi indicaţii", a transmis ARSVOM.