O rachetă rusească a lovit o navă comercială în Marea Neagră, potrivit armatei ucrainene

Ucraina a acuzat Rusia că a lovit cu o rachetă o navă comercială civilă care intra într-un port ucrainean în regiunea Odesa, ucigând pilotul portului şi rănind trei membri ai echipajului navei şi un angajat portuar.

O rachetă rusească a lovit o navă comercială în Marea Neagră, potrivit armatei ucrainene
Foto: Reuters


Ucraina a acuzat miercuri Rusia că a lovit cu o rachetă o navă comercială civilă care intra într-un port ucrainean în regiunea Odesa, ucigând pilotul portului şi rănind trei membri ai echipajului navei şi un angajat portuar, relatează AFP şi Reuters.

O rachetă rusească, "lansată de un avion, a atins suprastructura unei nave civile sub pavilion liberian, la momentul intrării sale în port", a afirmat pe Telegram comandamentul Sud al armatei ucrainene, potrivit Agerpres.
"Trei membri ai echipajului, cetăţeni filipinezi, au fost răniţi; unul dintre ei a fost spitalizat. Pilotul a fost ucis şi un alt angajat al portului a fost rănit", mai menţionează acelaşi mesaj.
Este primul incident de acest gen după ce Rusia s-a retras în iulie din înţelegerea care permitea exportul cerealelor ucrainene printr-un coridor maritim sigur. De atunci, Ucraina foloseşte un "coridor umanitar" pentru a ocoli blocada rusească de facto asupra porturilor sale din Marea Neagră, navele care utilizează acest coridor către şi dinspre porturile ucrainene trecând prin apele teritoriale ale ţărilor din partea de vest a Mării Negre.