Un elev din Constanța a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială

Ministerul Educației a anunțat că un singur elev din toată țara care s-a prezentat la examenul de Evaluare Națională a avut temperatura peste maximum admis

Un elev din Constanța a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială


Ministerul Educației a anunțat că un singur elev din toată țara care s-a prezentat la examenul de Evaluare Națională a avut temperatura peste 37.3°C. Este vorba despre un elev al Școlii nr. 29 Mihai Viteazul din municipiul Constanța.

"Elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită", arată MEC.
Potrivit Biroului de presă al IȘJ Constanța, la proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 5.859 de candidați, iar 112 nu s-au prezentat la examen.
Un candidat de la Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul Constanța a avut temperatura peste maximul admis. De asemenea, doi candidați de la  Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, respectiv Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, se află în izolare, la domiciliu. Cei trei elevi vor susține examenul în etapa specială din data de 29 iunie. Nu s-au înregistrat alte incidente”, precizează Marinela Mrejeru, purtător de cuvânt al IȘJ Constanța.
Absolvenţii de clasa a VIII-a au început luni Evaluarea Naţională, examenele fiind susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.
Conform calendarului, miercuri este programată proba la Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.
În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.
Absolvenţii de gimnaziu care la Evaluarea Naţională au temperatura peste maximul admis, sunt în izolare ori carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu participă din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiunea specială a examenului, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.Ei vor susţine pe 29 iunie - proba de Limba şi literatura română, iar pe 30 iunie - proba la Matematică.