Vela: Se instituie carantină generală în orașul Țăndărei

Orașul Țăndărei intră în carantină. Decizia a fost luată având în vedere numărul mare de persoane infectate și de decese

Vela: Se instituie carantină generală în orașul Țăndărei


Ministrul Marcel Vela a anunțat noi măsuri pentru combaterea COVID-19. Acesta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că localitatea Țăndărei a intrat în carantină. Decizia a fost luată având în vedere numărul mare de persoane infectate și de decese. 

"Am semnat o nouă ordonanță militară, pe care premierul a avizat-o. Câteva precizări legate de necesitatea emiterii acestei ordonanțe. E necesară pentru că evoluția internațională e de așa natură încât trebuie să adaptăm măsurile luate, pentru a diminua la minim orice risc. Un alt factor e comportamentul unora dintre cetățeni, oamenii care nu înțeleg cât e de periculos ceea ce fac. Legea e pentru toți și toți trebuie să op respectăm. Avem primul cetățean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă de agenții care l-au oprit la un filtru, în Vaslui. În Ialomița, 31 de cazuri confirmate sunt din Țăndărei, iar din cei 8 pacienți decedați 7 sunt din acest oraș. Se instituie carantină pentru Țăndărei. Vom permite intrarea și ieșirea doar pentru transport marfă. În Ordonanța Militară Nr. 7 am stabilit: se instituie carantină pentru localitatea Țăndărei. În localitatea carantinată vom permite intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și care desfășoară activități economice sau în diferite domenii, precum ordinea publică, securitatea națională".