Vela: Toţi dealerii, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula autoturismele direct, printr-un document

Se schimbă regulile pentru înmatricularea şi radierea vehiculelor în România. Potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, procedura va fi simplificată

Vela: Toţi dealerii, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula autoturismele direct, printr-un document


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, că va semna un ordin de ministru prin care înmatriculările autovehiculelor ar urma să se facă mai ușor. Astfel, toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.

"Astăzi (vineri - n.r.), voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei doi mari producători, Dacia-Renault şi Ford vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul", a anunţat Marcel Vela, la sediul MAI.
Ordinul va simplificat și procedurile privind radierea, obținerea autorizației provizorie de circulație, obținerea unui duplicat al actulului de înmnatriculare.
"Pe lângă această simplificare o să procedăm și la o descentralizare a serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare. Acolo unde există distanțe mari între reședința de județ și cetățeni, am decis să facem un proiect să apropie acest serviciu de cetățeni", a mai spus ministrul de Interne.