Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Iubitorii de soare sa fie precauti, bronzatul poate crea dependenta

Plaja Mangalia

Expunerea la soare poate fi periculoasă în ce privește creșterea riscului de cancer de piele, dar și pentru că produce dependență, potrivit unor noi cercetări, transmite joi Reuters.
Expunerea îndelungată și repetată la radiațiile ultraviolete declanșează eliminarea endorfinelor, așa-numitul „hormon al fericirii„, funcționând pe același principiu biologic ca și consumul de heroină sau morfină.
Studiul a fost realizat pe șoareci, însă cercetătorii au declarat că descoperirile sunt aplicabile și oamenilor deoarece efectul biologic asupra pielii șoarecilor în cazul expunerii la razele ultraviolete este foarte apropiat de cel al pielii umane. Expunerea prelungită la radiații ultraviolete a determinat dependență fizică și un comportament dependent în cazul șoarecilor.
În cadrul cercetării publicate în revista ‘Cell’, cercetătorii au declarat că dependența determinată de expunerea la razele ultraviolete ‘ar putea contribui la o creștere alarmantă a cazurilor de cancer de piele la oameni’.
În teorie cancerul de piele determinat de expunerea la soare ar putea fi prevenit, pur și simplu, prin reducerea perioadei de expunere, însă elementele care creează dependență ar putea ajuta la explicarea comportamentului încăpățânat pe care unii oameni îl afișează atunci când stau să se bronzeze, atât în spații închise cât și în natură, potrivit coordonatorului studiului, dr. David Fisher de la Massachusetts General Hospital și Harvard Medical School.
Expunerea la razele ultraviolete, atât solare cât și prin intermediul saloanelor de bronzare, este considerată un risc major pentru pentru apariția cancerului de piele. Societatea Americană de Cancer a transmis că incidența cazurilor de melanom a crescut în ultimii 30 de ani cu aproximativ 76.000 de noi cazuri și pentru 2014 se estimează 9.700 de decese din cauza acestei maladii.
Pe de altă parte John Overstreet, director executiv al asociației privind bronzarea în spațiile închise a declarat că studiul ‘ignoră beneficiile expunerii la lumina ultravioletă, beneficii dintre care cel mai evident este producerea vitaminei D prin intermediul pielii’.

Sursa: Agerpres

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iubitorii de soare sa fie precauti, bronzatul poate crea dependenta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI