Judeţul Constanţa va avea spital de Cardiologie şi Oncologie

Ministrul Alexandru Rafila, a anunțat cele 27 de spitale care vor fi construite prin PNRR, iar printre acestea se numără și Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou.

Judeţul Constanţa va avea spital de Cardiologie şi Oncologie


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat astăzi cele 27 de spitale care vor fi construite prin PNRR, iar printre aceastea se numără și „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”, anunță Primăria Constanța.

Valoarea proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” este de 103.214.244,06 euro din care finanțare nerambursabilă prin intermediul PNRR 98.053.531,86 euro.
Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026. 
Noul spital va fi amplasat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service, pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologie.

"Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene. 
De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical. 
Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafaţă construită de 2.991 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202 m2. 
Activitatea spitalului se va concentra pe două specialități: cardiologie şi oncologie. 
Noul spital va avea cȃte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) şi spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi)", au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.
Specialitatea Cardiologie va completa serviciile medicale existente, acestea neacoperind la acest moment cerințele şi necesarul populației.
Pentru Oncologie nu există la acest moment servicii medicale, acestea fiind satisfăcute în alte localități, în special în Bucureşti. Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune.